Thermiek BV sinds 1984

Vuurvaste bekleding

Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd
Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd

Home » Vuurvaste bekleding

Vuurvaste bekleding is essentieel bij (industriële) ovenbouw. Met betrekking tot isolatiematerialen zoals vuurvaste stenen en vuurvast beton die je voor bekleding voor een oven kunt laten leveren en installeren, heeft Thermiek BV uit Geldermalsen de kennis in huis om een oven op de meest efficiënte manier te realiseren. Daarnaast is ons bedrijf VCA-gecertificeerd en volgen onze specialisten opleidingen om op een milieubewuste manier vuurvaste materialen, zoals stenen en beton, als isolatie en bekleding toe te passen. Door onze onafhankelijke positie in het vakgebied van ovenbouw, zijn wij in staat om zelf materialen te selecteren en samenwerkingen aan te gaan met vooraanstaande fabrikanten en laboratoria in het binnen- en buitenland.

Vuurvaste bekleding met stenen

Wat betreft de keuze van materialen voor bekleding en isolatie van ovens, is er bij ons ten eerste de optie om vuurvaste stenen te laten leveren. Afhankelijk van de oven die je wilt laten bouwen, geven onze specialisten advies over de vuurvaste materialen die je kunt gebruiken. Wanneer we vuurvaste stenen gebruiken voor isolatie en bekleding, worden ze prefab – oftewel in de juiste vorm van de oven – gemaakt en geleverd. We selecteren hierbij zorgvuldig de juiste mengsels voor een duurzame ovenbouw. Vuurvaste stenen worden onder meer toegepast als bekleding en isolatie van ovens in de chemische en petrochemische industrie, voor afvalverbrandingsinstallaties en in de aluminium- ijzer- en glasindustrie.

Heb je een vraag of wil je advies?

Vuurvaste bekleding met beton

Ten tweede bieden wij de mogelijkheid om met vuurvast beton de bekleding en isolatie van een oven te laten installeren. Zowel beton als stenen gebruiken we als vuurvaste materialen, die je door ons kunt laten leveren, in de zojuist genoemde industriële takken. Het grote voordeel van vuurvast beton – ten opzichte van vuurvaste stenen – is dat het in iedere gewenste vorm gegoten kan worden, waardoor het laten installeren ervan op vele manieren mogelijk is. Een ander groot voordeel is dat beton gemakkelijk als reparatiemiddel gebruikt kan worden, bijvoorbeeld bij groot onderhoud. Er bestaan vele soorten vuurvast beton met diverse eigenschappen, die we vanzelfsprekend zorgvuldig selecteren voor de ovenbouw in jouw specifieke industrie. De mate van vuurvastheid kan hierbij dan ook variëren.

Vraag naar de mogelijkheden in jouw situatie

We helpen je graag om het perfecte resultaat te realiseren, onder meer bij het laten leveren van vuurvaste stenen of het installeren van vuurvast beton. Hierbij geven we je advies over de te gebruiken materialen. We analyseren en monteren de vuurvaste bekleding zorgvuldig en blijven met je in contact voor het nodige onderhoud. Dit laatste houdt in dat we ter plaatse de processen nauwkeurig analyseren en problemen helder in kaart brengen. Onze specialisten zijn ervaren in zowel nieuwbouw als het uitvoeren van reparaties en grote revisies en hebben uitgebreide kennis over veel verschillende ovens. Voorbeelden zijn verbrandingsovens, smeltovens en gloeiovens, maar ook rookgaskanalen en branderkamers. Neem contact op via het e-mailadres mail@thermiekbv.nl en wij vertellen je graag over de mogelijkheden.