Thermiek BV sinds 1984

Vuurvaste bekleding

Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd
Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd

Home » Vuurvaste bekleding

Vuurvaste bekleding is essentieel bij (industriële) ovenbouw. Met betrekking tot isolatiematerialen voor vuurvaste ovenbekleding heeft Thermiek BV uit Geldermalsen de kennis in huis om een oven op de meest efficiënte manier te realiseren en installeren. Daarnaast is ons bedrijf VCA-gecertificeerd en volgen onze specialisten opleidingen om op een milieubewuste manier vuurvaste materialen, zoals isolatie en bekleding, toe te passen. Door onze onafhankelijke positie in het vakgebied van ovenbouw, zijn wij in staat om zelf materialen te selecteren en samenwerkingen aan te gaan met vooraanstaande fabrikanten en laboratoria in het binnen- en buitenland.

Vuurvaste bekleding met steen

Wat betreft de keuze van materialen voor bekleding en isolatie van ovens, is er bij ons ten eerste de optie om vuurvaste stenen te laten leveren. Afhankelijk van de oven die je wilt laten bouwen, geven onze specialisten advies over de vuurvaste materialen die je kunt gebruiken. Wanneer we vuurvast steen toepassen, wordt dit prefab – oftewel in de juiste vorm van de oven – gemaakt en geleverd. We selecteren hierbij zorgvuldig de juiste mengsels voor een duurzame ovenbouw. Vuurvast steen wordt onder meer toegepast bij ovens in de chemische en petrochemische industrie, bij afvalverbrandingsinstallaties en in de aluminium-, ijzer- en glasindustrie.

Heb je een vraag of wil je advies?

Vuurvaste bekleding met beton

Naast dat wij vuurvaste ovenbekleding installeren, kun je door ons ook vuurvast beton laten installeren. Zowel beton als steen gebruiken we als vuurvaste materialen in de zojuist genoemde industrieën. Het grote voordeel van vuurvast beton is dat het in iedere gewenste vorm gegoten kan worden, waardoor de installatie op vele manieren mogelijk is. Een ander groot voordeel is dat beton gemakkelijk als reparatiemiddel gebruikt kan worden, bijvoorbeeld bij groot onderhoud. Er bestaan vele soorten vuurvast beton met diverse eigenschappen, die we vanzelfsprekend zorgvuldig selecteren voor een specifieke industriële ovenbouw. De mate van vuurvastheid kan hierbij dan ook variëren.

Vraag naar de mogelijkheden in jouw situatie

We helpen je als specialist in vuurvast materiaal graag om het perfecte resultaat te realiseren. Hierbij geven we je advies over de te gebruiken materialen. Ook kunnen wij vuurvaste ovenbekleding installeren. We analyseren en monteren de vuurvaste bekleding zorgvuldig en blijven met je in contact voor het nodige onderhoud. Dit laatste houdt in dat we ter plaatse de processen nauwkeurig analyseren en problemen helder in kaart brengen. Onze specialisten hebben ervaring met zowel nieuwbouw als het uitvoeren van reparaties en grote revisies en hebben uitgebreide kennis van veel verschillende ovens. Neem daarom meteen contact met ons op.

Thermiek BV