Thermiek BV sinds 1984

Smeltovens

Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd
Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd

Home » Smeltovens

Wanneer je op zoek bent naar een specialist in bekleding voor smeltovens, is Thermiek BV in Geldermalsen je graag van dienst. Je profiteert bij ons van deskundig personeel dat ook uitgebreide ervaring heeft opgedaan met non-ferro smeltovens. Dit kunnen ovens voor aluminium, edelmetaal, brons zijn, maar het kan ook gaan om launders en billet-ovens. Met de juiste expertise ontwerpen we de juiste bekleding volledig op maat.

Uitgebreide kennis op het gebied van smeltovens

Iedere oven heeft een nauwkeurige toepassing van vuurvaste en vuurvast-isolerende bekleding nodig om op de lange termijn te kunnen functioneren. Dit geldt zeker ook voor smeltovens, waarbij je rekening moet houden met temperatuur, maar ook met smeltpuntbepaling, vrieslijnbepaling en warmtedoorgangsberekeningen. De producten die wij voor bekleding van aluminium smeltovens en andere smeltovens gebruiken, worden prefab door ons geleverd en zijn vervaardigd met materialen van zorgvuldig geselecteerde fabrikanten. Door onze onafhankelijke positie, zijn wij in staat om middels goede samenwerking met fabrikanten en laboratoria de beste en meest innovatieve producten toe te passen. Bovendien zijn wij volledig VCA gecertificeerd en volgen onze specialisten gerelateerde, erkende opleidingen om op een milieubewuste manier te kunnen werken.

Heb je een vraag of wil je advies?

Wij informeren je graag verder

Uiteraard kunnen we je nog van veel meer informatie voorzien wanneer het gaat om bekleding voor smeltovens – of andere ovens zoals afvalverbrandings– en gloeiovens. Stuur een e-mail naar mail@thermiekbv.nl wanneer je geïnteresseerd bent in een nieuwbouwproject of wanneer er onderhoudswerkzaamheden aan een huidige industriële oven nodig zijn. Wij staan je zo snel mogelijk te woord.