Thermiek BV sinds 1984

Smeltovens

Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd
Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd

Home » Smeltovens

Wanneer je op zoek bent naar een specialist in bekleding van smeltovens, is Thermiek BV uit Geldermalsen je graag van dienst. Je profiteert bij ons van deskundig personeel dat ook uitgebreide ervaring heeft opgedaan met non-ferro smeltovens. Dit kunnen ovens voor aluminium, edelmetaal of brons zijn, maar het kan ook gaan om launders en billet-ovens. Met de juiste expertise ontwerpen we de juiste bekleding volledig op maat.

Uitgebreide kennis op het gebied van smeltovens

Iedere oven heeft een nauwkeurige toepassing van vuurvaste en vuurvast-isolerende bekleding nodig om op de lange termijn te kunnen functioneren. Dit geldt zeker ook voor smeltovens, waarbij je rekening moet houden met temperatuur, maar ook met smeltpuntbepaling, vrieslijnbepaling en warmtedoorgangsberekeningen. De producten die wij voor de bekleding van aluminium smeltovens en andere smeltovens gebruiken, worden prefab door ons geleverd en zijn vervaardigd uit materialen van zorgvuldig geselecteerde fabrikanten. Door onze onafhankelijke positie zijn wij in staat om middels nauwe samenwerking met fabrikanten en laboratoria de beste en meest innovatieve producten toe te passen. Door deze goede samenwerking kunnen we ook vuurvaste materialen – zoals vuurvast beton – efficiënt leveren en installeren. Bovendien zijn wij volledig VCA-gecertificeerd en volgen onze specialisten gerelateerde, erkende opleidingen om op een milieubewuste manier te werk te gaan.

Heb je een vraag of wil je advies?

Kies voor ons als specialist in ovens die smelten

Wij hebben de juiste kennis op het gebied van bekleding voor smeltovens. Dit geldt ook voor onze andere ovens, zoals afvalverbrandings- en gloeiovens. Wij staan je als specialist in vuurvast materiaal graag te woord als je vragen hebt over een van onze ovens. Ook wanneer er onderhoudswerkzaamheden aan een bestaande industriële oven nodig zijn, schakel je ons in.

Thermiek BV