Thermiek BV sinds 1984

Gietovens

Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd
Leveranciers in binnen- en buitenland
Montage door eigen personeel
VCA gecertificeerd

Home » Gietovens

Gietovens zijn cruciale instrumenten in de metaalbewerkingsindustrie. Ze spelen een sleutelrol in het smelten van metalen tot een vloeibare vorm, zodat ze vervolgens in de gewenste vorm kunnen worden gegoten. Deze ovens moeten extreem hoge temperaturen kunnen weerstaan, en daarmee komt de noodzaak om robuust en betrouwbaar te zijn.

Bescherming en duurzaamheid: bekleding voor gietovens

De levensduur en efficiëntie van een gietoven worden aanzienlijk beïnvloed door de bekleding. Bekleding voor gietovens is niet zomaar een toevoeging; het is essentieel om de hitte binnen te houden, de energie-efficiëntie te verhogen en tegelijkertijd de oven te beschermen tegen vroegtijdige slijtage. Goede bekleding kan het verschil betekenen tussen een oven die jarenlang probleemloos presteert en een die constant onderhoud en reparatie vereist. Dit geldt ook voor andere ovens, zoals crematieovens.

Heb je een vraag of wil je advies?

Schakel de expertise van specialisten In!

Het selecteren van de juiste bekleding voor gietovens of het afstemmen van de oven op specifieke smeltbehoeften is geen taak voor amateurs. Het inschakelen van specialisten in vuurvast materiaal garandeert niet alleen dat je het beste uit je apparatuur haalt, maar bespaart ook op lange termijn kosten en verhoogt de productiviteit. Bij Thermiek BV in Geldermalsen hebben we de expertise en ervaring om je door elk aspect van je gietovenbehoeften te begeleiden

Thermiek BV